RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

Sist oppdatert versjon:  5. april 2017

H.J. Heinz B.V. Netherlands, Swedish filial (516403-9785) er ansvarlig for dette nettstedet og er behandlingsansvarlig. Vi tar personvernet for alle brukerne av dette nettstedet på alvor. Denne personvernerklæringen forklarer databehandlingspraksisen som utføres ved din bruk av dette nettstedet og andre elektroniske kommunikasjonsnettverk levert av H.J. Heinz B.V. Netherlands, Swedish filial. Du bør lese denne erklæringen sammen med betingelsene og vilkårene som denne personvernerklæringen er en del av. Hvis du har noen spørsmål om dine personopplysninger eller andre spørsmål om denne personvernerklæringen, kontakt H.J. Heinz B.V, Netherlands, Swedish filial, på info@heinz.se, Kanongatan 157, 254 67 Helsinborg, Sverige, på tlf. +46 42 38 86 80 eller behandlingsansvarlig på info@heinz.se, tlf. + 46 42 400 00 34.

 

Innsamlede opplysninger

Som en del av vår generelle policy har vi designet nettstedene våre for å redusere mengden personopplysninger som innsamles og ber kun om opplysninger som kreves for at de besøkende effektivt kan delta på våre aktiviteter og arrangementer.

Ved å benytte tjenestene på dette nettstedet og/eller akseptere denne erklæringen, gir du oss entydig godkjennelse til å behandle dine personopplysninger for formålene angitt i denne erklæringen. Vi benytter hensiktsmessige sikkerhetsforanstaltninger for å beskytte dine (sensitive) opplysninger både online og offline.

Mesteparten av opplysningene som vi samler inn fra deg når du besøker nettstedet identifiserer ikke deg personlig overfor oss.  For eksempel sporer vi automatisk opplysninger som Internett-leverandøren, forkortet IP-adresse, nettleserversjon og operativsystem. Vi bruker disse opplysningene til å overvåke ytelsen til nettstedet, bruk av funksjoner og tjenester, trafikk og demografiske trender og nettleserversjoner, for å forbedre nettstedet og tjenestene våre og tilpasse dem til dine interesser. Opplysningene vil samles sammen slik at de ikke identifiserer deg personlig, med mindre du identifiserer deg selv.

Vi samler inn personlige opplysninger som du gir oss gjennom bruk av de forskjellige tjenestene på nettstedet, f.eks. nettapplikasjoner, kjøp av produkter eller gaveartikler, deltakelse i konkurranser og kontaktforespørsler for informasjon. Denne informasjonen vil inkludere detaljer som navn, adresse, e-postadresse og noen andre frivillige opplysninger om deg selv som vist. Hvis du bestiller produkter eller gaveartikler, kan du bli bedt om å oppgi bankopplysninger eller kredittkortopplysninger. Vi vil slette disse opplysningene etter at transaksjonen er fullført, bortsett fra hvis du har gitt oss uttrykkelig tillatelse til å ta vare på opplysningene i en lengre periode. Vi samler også inn opplysninger om dine kjøp av våre produkter via kuponger som du fra tid til annen bruker.

Vi kan også automatisk samle inn ytterligere opplysninger om ditt besøk av dette nettstedet. Se avsnittet "Bruk av informasjonskapsler" nedenfor for mer informasjon.

Barn

Enkelte deler av nettstedet vårt kan være rettet helt eller delvis mot barn under 16 år. Vi bedriver ikke og vil heller ikke med kunnskap om det samle inn informasjon fra barn som er uten tilsyn og er under 16 år. Barn under 16 må informere sine foreldre/verge og be om samtykke før de deltar i eller tar i bruk tjenester på nettstedet.

Når en person under 16 år ber om å delta i aktiviteter eller motta andre tjenester på nettstedet, kan det bli nødvendig for oss å be barnet om å oppgi personlige opplysninger, som for eksempel navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, hobbyer og informasjon om hans/hennes interesse i, og bruk av, forskjellige produkter og tjenester. Vi ber ikke barnet om å oppgi flere opplysninger enn det som er nødvendig for å delta i aktiviteten som barnet er interessert i.

Når vi ber om personopplysninger fra et barn, vil vi be foreldrene eller verge om å oppgi slike opplysninger og samtykke til at barnets personlige opplysninger vil bli behandlet. Hvis forelderen eller vergen tillater registreringen eller deltakelsen, vil vi ikke bruke personopplysningene til noe annet formål enn fullføring av kampanjen eller deltakelsen i aktiviteten.

Hvis du er enig, kan vi også automatisk samle inn ytterligere opplysninger om barnets besøk av dette nettstedet. Se avsnittet "Bruk av informasjonskapsler" nedenfor for mer informasjon.

Etter å ha tilkjennegjort seg med egnet identifikasjon, kan enhver forelder eller verge se alle personlige opplysninger som vi har samlet fra deres barn, hvis vi fortsatt har opplysningene i databasen vår. Se avsnittet "Rett til tilgang" nedenfor for mer informasjon.

Vi selger ikke produkter for kjøp av barn. Vi selger produkter for barn, for kjøp av voksne. Hvis du i henhold til gjeldende lover er umyndig, kan du kun bruke dette nettstedet til å kjøpe produktene våre med samtykke fra en forelder eller verge.

 

Andres personlige opplysninger

Du er kun berettiget til å sende inn informasjon om deg selv, og ikke til å sende inn personlig informasjon om andre.

 

Hvordan bruker vi dine personopplysninger?

Alle personlige opplysninger knyttet til deg vil brukes av oss i samsvar med gjeldende lovgivning om personvern og denne personvernerklæringen.

Vi behandler personlige opplysninger samlet inn av dette nettstedet for det formålet å behandle tjenestene du ber om og dine spørsmål og forespørsler, levering og personlig tilpassing av våre tjenester, administrasjon av evt. medlemskap du ber om å bli med i og utføre markedsundersøkelseskampanjer. Vi kan bruke dine personopplysninger for administrative formål og fremtidige forbedringer av nettstedet for å tilpasse dine behov.

I tillegg kan vi bruke dine kontaktopplysninger til å tilby deg ytterligere informasjon om våre andre produkter, programmer, tjenester, kampanjer eller andre tilbud som samsvarer med dine tidligere forespurte tjenester, og som vi mener kan være av interesse for deg og ber om ditt uttrykkelige samtykke hvis dette kreves i henhold til gjeldende lover. Slik kommunikasjon vil inkludere informasjon om hvordan du sier fra om at du ikke vil motta mer informasjon eller tjenester.

Fra tid til annen hender det at vi holder premietrekninger og konkurranser på dette nettstedet og vi kan også kontakte deg, med ditt uttrykkelige samtykke hvis nødvendig, for å informere deg om at du kan delta i slike premietrekninger og konkurranser. Deltakelse i disse premietrekningene og konkurransene er helt frivillig og det er ikke obligatorisk å delta. Hvis du deltar, anbefaler vi at du skriver ut og leser betingelsene og vilkårene for premietrekningen eller konkurransen det gjelder, ettersom disse kan inneholde ytterligere informasjon om hvordan vi bruker dine data når det gjelder den bestemte premietrekningen eller konkurransen. Hvis du deltar, kan du føle deg trygg på at vi vil behandle personlige opplysninger som du oppgir i henhold til samme høye standard som alle andre personopplysninger.

Vi er alltid på utkikk etter å forbedre produktene og tjenestene vi tilbyr. For å gjøre dette, kan vi fra tid til annen kontakte deg for å be deg om dine meninger og synspunkter som du har gitt oss uttrykkelig samtykke til. Din deltakelse i disse undersøkelsene er helt frivillig.

Hvis du ønsker tilgang til, å rette, avslutte og/eller har innvendinger om bruk av dine data på noen av måtene vi har beskrevet i denne personvernerklæringen, og/eller du har innvendinger mot at vi kontakter deg ved hjelp av metodene referert til over, kontakt behandlingsansvarlig på info@heinz.se, tlf. + 46 42 400 34 eller på H.J. Heinz B.V. Netherlands, Swedish filial på info@heinz.se, Kanongatan 157, 254 67 Helsingborg, Sverge, tlf. + 46 42 38 86 80.

Barns personlige opplysninger

Hvis en forelder/verge tillater deltakelse av deres barn, vil vi ikke bruke personopplysningene til noen annet formål enn fullføring av kampanjen eller deltakelsen i aktiviteten. Vi deler ikke et barns personopplysninger med tredjeparter (annet enn agenter eller leverandører som er nødvendige for levering av tjenesten) med mindre vi uttrykkelig sier det i varselet til forelderen/vergen, og beskriver med hvem og til hvilket formål vi vil dele slik informasjon og de har gitt oss deres samtykke. Vi vil slette et barns personopplysninger fra vår database innen rimelig tid etter fullføringen av disse kampanjene, med mindre, og i den grad loven tillater det, forelderen/vergen har gitt oss tillatelse til å ta vare på opplysningene i våre oppføringer.

 

Bruk av informasjonskapsler

Våre nettsteder bruker informasjonskapsler som inkluderer informasjonskapsler fra tredjeparter, som for eksempel de beskrevet i tabellen nedenfor. Informasjonskapsler fra tredjeparter samler inn informasjon for oss, ingen andre. En informasjonskapsel er en liten fil (vanligvis med bokstaver eller tall) lastet ned på en enhet (f.eks. en PC eller portable enheter som en bærbar PC, iPhone, iPad, Android eller annen smarttelefon) som lagrer informasjon på harddisken/flashdisken eller nettleseren slik at nettstedet vårt kjenner igjen at du har besøkt oss før og tilpasser våre nettsteder i forhold til dine ønsker når du benytter nettstedet vårt.  Følgende informasjonskapsler brukes på nettstedene våre:

I. Heinz-informasjonskapsler

Navn på informasjonskapsel

Formål

Oppbevaring

heinz**#lang

Denne informasjonskapselen lagrer språket den besøkende har valgt når han/hun første gang velger språk fra språkskjermbildet. Dette gjelder bare ved bruk av et nettsted med flere språk. Neste gang den besøkende bruker nettstedet, vises ikke lenger skjermen for valg av språk, og den besøkende vil se nettstedet med ønsket språk.I tillegg til språkskjermen, brukes denne informasjonskapselen også til å vise andre flerspråklige funksjoner på nettstedet med rett språk.

Nei, informasjonskapselen fjernes automatisk etter at nettleseren lukkes.

Sitelanguage_ *

Denne informasjonskapselen lagrer språket den besøkende har valgt når han/hun første gang velger språk fra språkskjermbildet. Dette gjelder bare ved bruk av et nettsted med flere språk. Neste gang den besøkende bruker nettstedet, vises ikke lenger skjermen for valg av språk, og den besøkende vil se nettstedet med ønsket språk. I tillegg til språkskjermen, brukes denne informasjonskapselen også til å vise andre flerspråklige funksjoner på nettstedet med rett språk.

Ja, utløper etter 90 dager.

ASP.NET_SessionId

Heinz-nettstedet er programmert i ASP.Net. ASP.Net som teknologi tillater midlertidig lagring av informasjon som trengs av nettstedet under besøket av den besøkende, kalt en "økt". For å sikre at nettstedet vet hvilken økts-lagret informasjon hører til hvilken besøkende, lagres en identifikator av den besøkendes nettleser.

Nei, informasjonskapselen fjernes automatisk etter at nettleseren lukkes.

SC_ANALYTICS_SESSION_COOKIE

Nettstedets innholdsbehandlingssystem (Sitecore, forkortet her som SC) holder rede på hvilke deler og sider som ble lest under et besøk og i hvilken rekkefølge de ble besøkt. Identifikatoren lagret i denne informasjonskapselen brukes til å skille mellom forskjellige besøkende. (Vilkårlig generert identifikator som tilordnes en besøkende for å hjelpe med å identifisere besøk i løpet av en økt på nettstedet) Disse tallene brukes av Heinz til å skape besøksstatistikker og forbedre innholdet vist på nettstedet.

Nei, informasjonskapselen fjernes automatisk etter at nettleseren lukkes.

SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE

Nettstedets innholdsbehandlingssystem (Sitecore, forkortet her som SC) holder rede på besøkende som kommer tilbake til nettstedet og deres besøk av nettstedet. Identifikatoren lagret i denne informasjonskapselen brukes til å skille mellom forskjellige besøkende som kommer tilbake. Disse tallene brukes av Heinz til å skape besøksstatistikker og forbedre innholdet vist på nettstedet.

Ja, utløper ett år etter opprettelse.

 

 

 

 

II. Informasjonskapsler fra tredjeparter

Navn på informasjonskapsel

Formål

Oppbevaring

datr

Denne "datr"-informasjonskapselen stilles inn av Facebook når en nettleser bruker facebook.com (bortsett fra iframes med sosial plugin), og informasjonskapselen hjelper Facebook med å identifisere mistenkelige påloggingsaktiviteter og beskytter brukerne. For eksempel bruker Facebook den til å flagge mistenkelige aktiviteter som mislykkede påloggingsforsøk og forsøk på å opprette flere kontoer for spam.

Nei

lu

lu-informasjonskapselen stilles inn av Facebook og hjelper med å beskytte folk som bruker offentlig tilgjengelige datamaskiner ved hjelp av å gjøre små endringer av påloggingsskjemaet som å la deg fjerne krysset for alternativet "Forbli pålogget".

Nei

 

III. Google Analytics

Vi kan bruke Google Analytics for denne nettsiden som er en nettanalysetjeneste fra et tredjeparts selskap ("Google").  Google Analytics installerer informasjonskapsler for å analysere hvordan nettstedet brukes. Google Analytics bruker informasjonskapsler til å definere brukerøkter, i tillegg til å levere flere viktige funksjoner i Google Analytics-rapportene. Google Analytics stiller inn eller oppdaterer informasjonskapsler bare for å samle inn data som kreves for rapportene. I tillegg bruker Google Analytics kun informasjonskapsler som første part. Dette betyr at alle informasjonskapsler som stilles inn av Google Analytics for domenet ditt sender data kun til tjenerne for domenet ditt. Dette gjør at Google Analytics-informasjonskapsler effektivt er den personlige eiendommen til ditt nettsteddomene, og dataene kan ikke endres eller hentes av noen annen tjeneste på et annet domene.

Informasjonen som genereres av disse informasjonskapslene om din bruk av vårt nettsted og din nåværende IP-adresse vil overføres av nettleseren din og lagres av Google på tjenere i USA og andre land. Google vil bruke denne informasjonen på våre vegne for det formålet å evaluere din bruk av nettstedet, utarbeide rapporter om aktiviteten på nettstedet og levere andre tjenester knyttet til aktiviteten på nettstedet og Internett-bruk til oss. IP-adressen som samles inn av Google Analytics vil ikke assosieres med noe annen data som Google innehar. Du kan velge om du vil deaktivere eller blokkere Googles informasjonskapsler ved å velge de aktuelle innstillingene i nettleseren din.  Hvis du gjør dette, er det ikke sikkert at du kan bruke all funksjonaliteten på nettstedene våre. Du kan laste ned og installere nettlesertillegget for deaktivering av Google Analytics fra Googles nettsted. Merk at nettstedet bruker Google Analytics med "anonymizeIp"-metoden og at IP-adressen din er forkortet med den siste oktetten før lagring for å unngå identifisering.

 

Navn på informasjonskapsel

Formål

Oppbevaring

__utma

Denne informasjonskapselen skrives vanligvis til nettleseren ved første besøk av nettstedet vårt fra den nettleseren. Hvis informasjonskapselen har blitt slettet av nettleserbrukeren, og nettleseren besøker nettstedet på nytt, skrives en ny __utma-informasjonskapsel med en annen unik ID. Denne informasjonskapselen brukes for å skille unike besøkende til nettstedet og oppdateres for hver sidevisning. I tillegg har denne informasjonskapselen en unik ID som Google Analytics bruker for å garantere gyldigheten og tilgjengeligheten av informasjonskapselen som en ekstra sikkerhetsforanstaltning.

Ja, 2 år fra innstilling/oppdatering.

__utmb

Denne informasjonskapselen brukes til å opprette og fortsette en brukerøkt med nettstedet vårt. Når en bruker viser en nettside på nettstedet vårt, forsøker Google Analytics-koden å oppdatere denne informasjonskapselen. Hvis den ikke finner informasjonskapselen, skrives en ny, og en ny økt opprettes. Hver gang en bruker besøker en annen side på nettstedet, oppdateres denne informasjonskapselen til å utløpe etter 30 minutter, og dermed fortsetter en enkelt økt så lenge brukeraktivitet registreres innen intervaller på 30 minutter. Denne informasjonskapselen utløper når en bruker slutter å bruke en side på nettstedet i mer enn 30 minutter. Vi kan modifisere standardlengden for en brukerøkt med metoden_setSessionCookieTimeout.

Ja, 30 minutter fra innstilling/oppdatering.

__utmz

Denne informasjonskapselen lagrer refereringstypen som ble brukt av den besøkende for å komme til nettstedet vårt, enten via en direkte metode, en refererende kobling, et Internett-søk eller en kampanje som for eksempel en reklame eller e-postkobling. Den brukes til å beregne søkemotortrafikk, reklamekampanjer og sidenavigering på nettstedet vårt. Informasjonskapselen oppdateres ved hver sidevisning.

Ja, 6 måneder fra innstilling/oppdatering. 6 måneder fra innstilling/oppdatering.

Informasjonskapsler er nyttige siden de lar oss kjenne deg igjen når du besøker våre nettsteder på nytt slik at du for eksempel slipper å taste inn brukernavn og passord hver gang du besøker et nettsted.

Informasjonskapsler kan også brukes for å notere ned hvilke nettsider du besøker og eventuelle valg du tar i løpet av besøket. Dette lar oss forbedre brukeropplevelsen og nettsidene våre.  

Vi kan også bruke informasjonskapsler til å samle inn anonyme statistikker om dine nettleservaner og innhente informasjon om dine aktiviteter på nettstedet ("analytiske informasjonskapsler"). Hvis vi bruker informasjonskapsler på denne måten, vil du ikke identifiseres personlig og all informasjon som samles inn vil kun brukes i akkumulert form for rapportformål.

Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, klikk på følgende kobling - www.whatarecookies.com eller http://www.pts.se/sv/Bransch/Regler/Lagar/Lag-om-elektronisk-kommunikation/Cookies-kakor/

Du er ikke forpliktet til å godta informasjonskapsler og de fleste nettlesere lar deg avslå informasjonskapsler. Hvis du vil vite hvordan du gjør dette, se i Hjelp-menyen i nettleseren din eller kontakt systemansvarlig. Når det gjelder "ikke-obligatorisk", merk at ingen av informasjonskapslene på nettstedene våre er "obligatoriske" i full forstand - du trenger ikke å godta noen av dem, men som tidligere forklart kan det påvirke brukeropplevelsen for noen av nettstedene.  Vi vil be deg om uttrykkelig samtykke til bruk av informasjonskapslene som beskrevet i denne policyerklæringen om personvern og informasjonskapsler første gang du benytter nettstedene og hvis vi legger til nye informasjonskapsler til nettstedene, der dette kreves av gjeldende lover.

 

Formidling

Personlige opplysninger samlet inn gjennom nettstedet kan videreformidles til andre selskaper innenfor vår selskapsgruppe, til arvinger i tittel av vår virksomhet og til leverandører vi engasjerer for behandling av data på våre vegne, men kun for de formål som beskrives i denne personvernerklæringen. En liste over våre selskaper er tilgjengelig ved forespørsel. Vi kan også formidle dine personopplysninger til distributører av våre produkter og tjenester, i tillegg til tjenesteleverandører og underleverandører som vi har leid inn for å utføre funksjoner på våre vegne eller for å levere tjenester til oss, som for eksempel lagervirksomhet og levering; markedsføring og reklame; kredittkort- og databehandling; programvareutvikling; vertstjenester og administrasjon av nettsteder; informasjonsteknologi og kontortjenester; juridiske tjenester, regnskapstjenester, revisjon og andre profesjonelle tjenesteleverandører; og andre tjenester knyttet til vår virksomhet. Alle tjenesteleverandører og underleverandører som handler på våre vegne er kontraktspliktet til ikke å samle inn, bruke eller videreformidle personopplysninger for noe annet formål enn å utføre slike funksjoner på våre vegne eller levere tjenester til oss, eller som ellers kreves av gjeldende lovgivning.

 Disse partene kan være plassert utenfor landet du bor i, inkludert utenfor EØS-området, og i de tilfellene det gjelder vil vi ta alle de forhåndsreglene som kreves i henhold til gjeldende rett med for eksempel bruk av EU-modellklausuler eller overføring under Privacy Shield Framework for å sikre at personopplysningene beskyttes tilstrekkelig. Om du har spørsmål i forbindelse med overføring av personopplysninger til tredjeland, kontakt behandlingsansvarlig på info@heinz.se, tlf. + 46 42 400 00 34.

Vi kan bli nødt til å videreformidle personlig identifiserbar informasjon til eksterne parter hvis det kreves av loven, eller som respons på juridiske forespørsler som for eksempel rettslige kjennelser, stevninger eller spesifikke forespørsler fra politimyndigheter.

Vi kan også bruke og formidle informasjon i samlet form (slik at ingen individuell person identifiseres) for markedsføringsformål og strategiske utviklingsformål.

 

Andre nettsteder

Våre nettsteder kan inneholde koblinger til andre nettsteder som er utenfor vår kontroll og som ikke dekkes av denne personvernerklæringen. Hvis du besøker andre nettsteder ved hjelp av koblingene vi gir, kan operatørene av disse nettstedene samle inn personopplysninger fra deg som vil brukes av dem i samsvar med deres respektive personvernerklæringer, som kan være forskjellige fra våre. Vi er ikke ansvarlige for personverns- eller datainnsamlingspraksisen til disse nettstedene og vi anbefaler deg å lese alle aktuelle vilkår, betingelser og personvernerklæringer når du besøker disse nettstedene.

 

Rett til tilgang

Du har rett til å be om en kopi av personopplysninger som vi har om deg (som vi kan kreve et lite gebyr for, der dette tillates av aktuelle lover) og for å rette opp feil i tillegg til å utøve dine rettigheter til å kansellere, rette opp og/eller innvendingsrettigheter. Hvis du ønsker å motta en kopi av personopplysningene vi har lagret om deg og/eller ønsker å utøve din rett til dataportabilitet, kontakt behandlingsansvarlig på info@heinz.se eller H.J. Heinz B.V Netherlands, Swedish filial på info@heinz.se, Kanongatan 157, 254 67 Helsingborg, Sverige, tlf. + 46 42 38 86 80.

I tillegg har du rett til å be om informasjon om formålet, kilden og logikken bak slik behandling.

 

Rett til å trekke tilbake samtykke

Ditt samtykke til at vi kan behandle dine personopplysninger til de formål som er angitt i denne personvernerklæringen kan til enhver tid trekkes tilbake. Om du ønsker å utøve denne retten kan du kontakte H.J. Heinz B.V. Netherlands, Swedish filial på hver av kontaktdetaljene oppgitt ovenfor.

 

Rett til å klage

For det tilfelle at du er misfornøyd med Heinz’ behandling av dine personopplysninger, kan du klage til svensk enhet for behandling av personvernopplysninger (Datainspektionen), på datainspektionen@datainspektionen.se Box 8114, 104 20 Stockholm, Sweden, tlf. + 46 08-657 61 00.

 

Varsel om endringer

Fra tid til annen kan det hende vi oppdaterer denne personvernerklæringen. Hvis dette skjer, vil vi beskrive i detalj endringene på denne nettsiden. Sjekk den jevnlig for oppdateringer av denne personvernerklæringen.

 

Selskapsregistreringsdetaljer:

Heinz B.V. Netherlands, Swedish filial på info@heinz.se, Kanongatan 157, 254 67 Helsingborg, Sverige, tlf. + 46 42 38 86 80 (Registrert nummer 516403-9785).