Visste du at?

 

Hva var H.J Heinz’ første produkt?

Selv om Heinz tomatketchup er det mest kjente Heinz-produktet i dag, var Henry J Heinz’ aller første produkt pepperrot på flaske. Den laget han fra morens oppskrift da han stiftet selskapet i 1869. Heinz tomatketchup ble ikke lansert før 7 år senere, i 1876.

 

Hvor mange flasker Heinz tomatketchup selges hvert år på verdensbasis?

Over 650 millioner flasker av Heinz tomatketchup selges i over 140 land hvert år, som gir en årlig omsetning på over 1,5 milliarder dollar.

 

I hvilken hastighet kommer Heinz tomatketchup ut av den ikoniske glassflasken?

Ketchupen kommer ut av den ikoniske glassflasken i en hastighet på 0,045 km/t. Hvis den renner raskere enn 0,045 km/t, blir den ikke godkjent for salg.

 

Hva står nummer 57 for i Heinz’ kjente slagord, «57 Varieties»?

I 1896 satt Henry Heinz på et tog i New York da han plutselig fikk øye på en reklame som annonserte 21 ulike stiler av sko, noe han syntes var veldig smart. Selv om Heinz på den tiden produserte mer enn 60 produkter, mente Henry at 57 var et lykkenummer, så han begynte å bruke «57 Varieties» i all markedsføring. I dag har selskapet mer enn 5700 produkter rundt om i verden, men fortsetter å bruke det magiske nummeret 57.

 

Hva er den letteste måten å få Heinz tomatketchup ut av den ikoniske glassflasken på?

For å få tomatketchupen ut av den ikoniske flasken litt raskere, dunker du bestemt på 57-tallet på flaskehalsens etikett.