Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Risotto speciale

Ingredienser:

1 l hønsebuljong

1 ms smør

1 stor gul løk

2 ms olivenolje

5 dl arborioris

1 dl hvitvin

1/2 dl HP Sauce

1 stort hvitløksfedd

1 dl sopp

1 dl revet Grana Padano

12 stk. minitomater

Olivenolje til steking

Salt og pepper

  • Porsjoner 4 personer
  • Tilberedningstid 40 minutter

Fremgangsmåte:

1. Begynn med å koke opp en liter hønsebuljong. Sett til siden. Ha deretter salt og pepper etter smak i buljongen. 

2. Stek soppen i smør og la den stå ved siden av. 

3. Stek løk med oljen i en kasserolle til den er myk. Legg i risen og rør om kontinuerlig til risen begynner å se litt gjennomsiktig ut. Tilsett vinen og HP Sauce og la det koke inn under omrøring. Ha i den pressede hvitløken. Hell små doser av buljongen i om gangen og la den koke inn. Fortsett til all buljongen er absorbert. Stadig omrøring er nødvendig. 

4. Etter ca. 20 minutter tilsetter du soppen og osten og rører til osten er smeltet.

print