Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Luksusburger

Ingredienser:

4 hamburgerbrød

Heinz Tomato Ketchup

4 ms crème fraîche

Ca. 12 små tomater i ulike farger

1 gul løk

1 rød chili

5 dl blandet salat

600 g kjøttdeig

1 dl crème fraîche

1 ms Dijonsennep

1 pk bacon

Heinz Chili Sauce

Potetbåter

Sylteagurk

Salt og pepper

Syltet løk:

1 rød løk

1/2 dl eddikessens

1 dl sukker

1 1/2 dl vann

Dressing:

1 eggeplomme

1 ts Dijonsennep

1 hvitløksfedd

1 dl rapsolje

2 ms crème fraîche

1–2 ts HP Sauce

2 ms finskåret gressløk

  • Porsjoner 4 personer
  • 40 Minutter

Fremgangsmåte:

1. Begynn med den syltede løken. Kok opp eddikessens med sukker og vann i en liten kasserolle. Ha i tynt skåret rødløk og la den koke med i ca. 1 minutt. Ta gryten bort fra varmen. 

 

2. Bland eggeplommen til dressingen med sennepen. Tilsett presset hvitløk og rør ned oljen dråpevis. Bland inn crème fraîche, HP Sauce og gressløk.

 

3. Bland kjøttdeigen med crème fraîche, sennep og chilisaus. Krydre med salt og pepper, og form deretter til fire biffer. 

 

4. Bre crème fraîche på brødene, og fordel deretter salat, tomatskiver og tynne skiver av løk og chili oppå. Fjern kjernene fra chilien. Grill eller stek hamburgerne i ca. 3–4 minutter på hver side. 

 

5. Legg oppå brødene med bacon og løk på toppen. Server med dressingen, sylteagurk og ovnsbakte poteter.

print