Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Grillede kyllingspyd med grønnsaker

Ingredienser:

700 g kyllinglårfilet

3 gule løker

2 ts sambal oelek

2 ms rapsolje

1 lime

3 søtpoteter

1 stilk stangselleri

1 gul paprika

1 rød paprika

3 hvitløksfedd

1 rød chilifrukt, utkjernet og finhakket

 Heinz Chili Sauce

1 ms HP Sauce

1 potte fersk koriander

2 ms limesaft

1 gul løk

Ca. 1/2 dl ristede mandler

Olje til steking

Salt og pepper

2 ts sambal oelek

1/2 dl japansk soya

  • Porsjoner 4 personer
  • Tilberedningstid 30 minutter

Fremgangsmåte:

1. Legg grillspydene i vann. Fjern fett og sener fra kyllinglårfiletene og tre dem på spydene sammen med løk i båter.

2. Bland deretter sambal med rapsolje og pensle kyllingen og løken med blandingen. Krydre med salt og pepper.  

3. Skrell søtpotetene og skjær dem i mindre biter. Skjær sellerien i skiver og paprikaen i mindre biter. Hakk hvitløken og skjær løken tynt. 

4. Bland sammen ingrediensene til sausen. (Heinz chilisaus, HP Sauce, soya, chilifrukt, sambal oelek, limesaft) 

5. Grill spydene på middels varme i ca. 3–4 minutter på hver side. Stikk inn en limebåt i toppen og hold dem varme. 

6. Still en wokpanne (som du ikke er så redd for) på risten. Hell i litt olje og stek deretter søtpotetene til de får en fin farge. Krydre med salt og pepper.

7. Legg i resten av grønnsakene og la dem wokke med i noen minutter. Bland inn halvparten av sausen og strø hakket koriander og mandler over. Server til spydene med resten av sausen.

print