Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Search recipes form

Søk Etter Oppskrift

Grillad fisk med saffranssås

Ingredienser:

2 røyer eller annen fisk som passer til grilling. Fet fisk er best.

Safransaus:

Aioli

100 g crème fraîche

Heinz Chili Sauce

1/2 g safran

2 plommetomater

1/2 rød paprika

1 krm knuste fennikelfrø

Krydderblanding:

1 sitron

2 ms tørket oregano

2 ms tørket estragon

1/2 ts tørket timian

Salt og pepper

1 knippe ferske urtekrydder, f.eks. persille, timian, rosmarin, oregano, estragon

  • Porsjoner 4 personer
  • Tilberedningstid 20 minutter

Fremgangsmåte:

1. Bland Aioli med crème fraîche og Heinz Chili Sauce. Rør inn safranen.

 

2. Del plommetomatene i båter. Skjær bort kjernehus og skinn med en skarp kniv. Skjær tomatkjøtt og paprika i små terninger og bland ned i sausen sammen med fennikel.

 

3. Smak til med salt og pepper og server til fisken. Sausen kan også brukes til grillet kjøtt og som en kremet salatdressing. 

 

4. Snitt skinnet på fisken der den er på det tykkeste. Press en halv sitron over og inni fisken.

 

5. Bland de tørre krydderne og gni inn fisken med blandingen. Krydre deretter fisken med salt og pepper. Fordel de ferske krydderne inni og oppå fisken.

 

6. Legg en sitronskive oppå og klem fisken fast i en fiskerist.

 

7. Grill fisken i 5–7 minutter. Snu den noen ganger så den ikke blir brent.

 

print